Nieuws: Mazda6 – Nieuwe dieselmotor voor Mazda6

Mazda introduceert een gloednieuwe dieselmotor die speciaal voor Europa is ontwikkeld. De 2.2 liter motor zal in twee varianten in de Mazda6 geleverd worden.

De nieuwe turbodiesel heeft een inhoud van 2.2 liter en is voorzien van de nieuwste technieken. Zo wordt de inspuiting verzorgt door maar liefst 10 injectoren van het common rail systeem. Dit in tegenstelling van 6 stuks in de oude 2.0 dieselmotor. Ander ontwikkelingen omvatten het verhogen van de inspuitdruk - deze bedraagt nu 200 MPa - en een verbeterd roetfilter. Ook heeft het merk veel tijd gestoken in het reduceren van het geluid van de diesel.

High Power Resultaat is maximaal een vermogen van 185 pk. Deze 'High Power' variant heeft een koppel van 400 Nm die vanaf 1.800 toeren per minuut tot 3.000 tpm beschikbaar is. Het welbekende sprintje van nul naar honderd redt de zelfontbrander in 8,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 218 km/u. Het verbruik blijft steken op gemiddeld 5,6 liter per 100 km.

Mid Power Naast de 'High Power' levert het Japanse merk ook een 'Mid Power' variant van de motor. Deze motor zal 163 pk leveren en beschikt over een koppel van maximaal 360 Nm. Het verbruik van bedraagt gemiddeld 5,5 liter per 100 km. De 163 pk sterke Mazda6 stoot 147 gram CO2 per km uit, tegen 149 g/km voor de ´High Power´ versie. Beide varianten beschikken over een handgeschakelde zesbak.

Drie diesels De twee nieuwe dieselvarianten zullen vanaf begin volgend jaar leverbaar worden. De huidige 140 pk sterke 2.0 dieselmotor zal ook leverbaar blijven. Prijzen van de nieuwe diesels zullen ten tijde van de introductie bekend worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer