Nieuws: Mercedes-AMG GT S Brabus – Brabus Mercedes-AMG GT S scoort met 600 pk

'Je kunt nooit genoeg vermogen hebben, zeker niet in een sportauto'. Het zijn de woorden van Mercedes-tuner Brabus bij de presentatie van hun visie op de Mercedes-AMG GT en GT S. En dus haalden ze gewoon nog even ruim 10% meer vermogen uit de V8.

Brabus claimt een vermogen van 600 pk en een koppel van 750 Nm uit de V8 van de GT S te halen. Dat komt neer op een toename van 90 pk en 100 Nm. Het proces ervan is volgens de tuner 'plug and play' want met een module gekoppeld aan de auto kan in no-time de mapping van de injectie en verbranding alsook de turbodruk worden aangepast.

Knappe prestatie(s) Het effect van dit extra vermogen op de prestaties is niet groot, maar dat is logisch. Als je af-fabriek al een 0-100 km/h sprint in 3,8 seconden noteert en een topsnelheid van 310 km/h dan weet je dat Mercedes-AMG daar al heel wat moeite voor heeft gedaan. Brabus snoept dankzij het extra vermogen tot nog tweetiende van de sprinttijd af en weet een verdienstelijke 325 km/h te klokken.

Niet zomaar een AMG GT Als een eenvoudige chiptuner kennen we Brabus niet en dus ging men behoorlijk ver om ook het uiterlijk vertoon van de AMG GT S passend te maken bij deze extra vermogensafgifte. Een complete aerodynamica-kit vervaardigd uit carbon, 20/21 inch lichtmetalen wielen en zelfs een nog 15 mm verdere verlaging maken in één oogopslag duidelijk dat hier niet zomaar een AMG GT aan komt rijden. En dankzij het uitlaatsysteem, dat ook nog eens 40% gewicht bespaard, hoor je de Brabus-versie van de AMG GT S van verre als aankomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer