Nieuws: Mercedes B-klasse – Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

De Mercedes B-klasse heeft concurrentie gekregen vanuit wat onverwachte hoek. Maar wel heel sterke concurrentie. En dan hebben we het natuurlijk over de BMW 2-serie Active Tourer. Om die bij te kunnen benen heeft Mercedes de messen geslepen en een gefacelifte B-klasse gepresenteerd.

Het betreffen subtiele wijzigingen aan de in 2011 gepresenteerde B-klasse. Maar als het aan Mercedes ligt moet dat voldoende zijn om het model op volle oorlogssterkte te houden. Vooraan zijn er aanpassingen aan de bumper, grille en de koplampen. De nieuwe B-klasse beschikt na de facelift over LED-lichten, zowel voor dag- en nachtverlichting. De laatste is een optie. Achteraan zitten nu ook LED-lampen.

Andere uitstraling Binnenin is er ook het een en ander aangepast. Het grote, vrijstaande display op het dashboard is gegroeid naar acht inch. Daarnaast zijn de tellers opnieuw getekend. Als extra is er keuze uit twaalf verschillende verlichtingskleuren waardoor de sfeer naar smaak kan worden aangepast. Voor wie zijn B-klasse nog persoonlijker wil maken zijn er drie nieuwe design pakketten: Style, Urban en AMG Line. Het Style-pakket bevat onder meer lichtmetalen velgen, bekleding met een strepen-patroon en zilverchromen afwerking. Als je voor de Urban-uitvoering kiest krijg je een sportiever getinte auto; 17 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen, een dubbele uitlaat, leren bekleding en een leren stuurwiel met perforatie voor extra grip. De AMG Line heeft een AMG-uiterlijk, een verlaagd onderstel, Sports Direct-Steer, 18 ich AMG velgen, geperforeerde remschijven en een sportstuurwiel van de AMG-afdeling.

Meer actieve veiligheid Mercedes introduceert ook Collision Prevention Assist Plus, een uitbreiding op het huidige systeem zonder 'Plus'. Dit systeem remt gedeeltelijk zelf af om de kans op een ongeluk te voorkomen, iets dat bij de Plus-loze variant niet gebeurde. De standaard Attention Assist is eveneens vernieuwd. Het systeem werkt nu tussen de 60 en 200 km/h en gebruikt een 5-stappen balk op het display om te laten zien in welke mate de bestuurder oplet.

Motoren Onder de motorkap is weinig nieuws te vertellen. Het bestaande motorengamma blijft behouden zoals het is. De nieuwe B-klasse zal zijn werelddebuut beleven in Parijs en eind november leverbaar worden. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer