Nieuws: Mercedes-Benz AMG GT – Anderhalve ton voor Mercedes AMG GT

Het regent momenteel vanafprijzen bij Mercedes-Benz. Kort na het kunnen melden van de prijzen van de nieuwe C 63 AMG, hebben we hier die van de AMG GT voor je.

‘Das beste oder nichts’. Deze pay-off hanteert Mercedes-Benz (deels) ook bij het in de markt zetten van de AMG GT. Want, in eerste instantie zal enkel de krachtigste versie van het leveringsprogramma te verkrijgen zijn, de AMG GT-S. In de lente van 2015 is het zover, dan worden de eerste exemplaren aan de klanten afgeleverd die daarvoor minimaal € 165.960,- hebben neergeteld. Veel geld, maar alsnog een klap minder dan wat er op het laatste voor de niet eens zo veel sterkere SLS AMG betaald diende te worden, namelijk € 260.200,-.

Goedkoper kan Voor het nog niet wist. Mercedes levert de AMG GT in twee vermogensvarianten, weliswaar beide uitgerust met een gloednieuwe 4.0 liter V8-biturbo. Waar de AMG GT-S 510 pk levert, zet het instapmodel 462 pk op de krukas. En zoals dat gaat hoef je voor minder vermogen ook een lagere prijs te betalen. Voor € 145.400,- is de AMG GT zodoende ook te rijden, terwijl je slechts twee tiende van een seconde inlevert op de spurt naar 100 km/h. Let wel, de versie met geknepen achtcilinder komt pas later in 2015 op de markt.

Edition 1 Duurder kan ook uiteraard. Aan de andere kant van het prijzenspectrum is er namelijk de Edition 1, inmiddels een traditioneel introductiemodel bij Mercedes-Benz. Af fabriek wordt deze uitvoering vol gestopt met luxe en speciale details. Wat te denken van een zwart gekleurd aerodynamicapakket, bestaande uit een grotere frontsplitter, additionele luchtgeleiders, zwarte afwerking van de dorpels en een vaste achtervleugel. Ook een carbon dak is standaard op de Edition 1, evenals het Nightpakket dat bestaat uit een zwarte ‘diamant’-grille met diverse hoogglans zwarte accenten. Zwart slaat ook de klok in het interieur. Daar heeft Mercedes zoal een sfeertje willen creëren met donker nappaleder in combinatie met een microvezel-stof en rode contrasterende stiksels. Hebben? Voor € 180.350,- is de AMG GT-S Edition 1 de uwe. Een S-loze versie van dit model is er niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer