Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG – GAD Motors propt 907 pk in C-klasse

Ongelofelijk maar waar, GAD Motors weet 907 pk uit een Mercedes C-klasse te persen. Het geheim? Een complete harttransplantatie waarbij de reguliere krachtbron het veld moest ruimen voor een opgeboorde AMG-V12!

Een vakkundig stukje tuning over tuning of maakt GAD Motors hier nu een lange neus naar concullega Brabus? Het eveneens in Duitsland gevestigde GAD heeft namelijk de Brabus Bullit als basis genomen voor het bekokstoven van eigen handelswaar. Met 800 pk en - jawel - een bizarre 1.420 Nm aan maximumkoppel behoort de Bullit tot de snelste sedans of zoals je wilt coupés ter wereld; waarom zou je daar nog meer uit willen halen?! Voor de uitdaging waarschijnlijk.

Lager koppel En dus ging GAD Motors aan de slag met de tot 6.2 liter opgeboorde AMG-V12. De turbo's kregen een upgrade, de injectie werd geoptimaliseerd en ook het inlaattraject kon kennelijk nog iets verfijnd worden. Of GAD nu heeft willen aantonen dat er altijd meer in zit dan dat voor mogelijk wordt gehouden of niet, het resultaat mag er zijn. Nog eens 109 pk heeft de tuner uit Fellbach uit de tot over de oren getunede twaalfcilinder weten te trekken. Het totale vermogen komt daarmee op 907 pk, maar het koppel moest ietsje zakken tot 1.413 Nm om de techniek betrouwbaar te houden. Waar hebben we het over. Wat zoveel oerkrachten met een C-klasse doen? Nou, we slaan de 0 naar 100 km/h-sprint daarvoor over. En ook de 0 tot 200 km/h-tijd dekt de lading niet, denkt GAD. Nee, ze vermelden liever alleen de acceleratietijd op de spurt vanuit stilstand naar 300 km/h. Die duurt 23,5 seconden. Geen LaFerrari-tijden weliswaar, maar snel genoeg om ook een welverdiend applaus te ontvangen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer