Nieuws: Mercedes-Benz E-klasse – Lorinser bijna gereed met E-klasse

Het ziet er naar uit dat Lorinser na Brabus de tweede tuner wordt waar klanten hun nieuwe Mercedes E-klasse kunnen verfraaien. Helemaal gereed is de tuner uit het Zuid-Duitse Winnenden nog niet. Het ontbreekt de ‘E’ op de foto’s namelijk nog van enkele sportieve details die de schetsen wel bevatten.

De foto's geven ons een voorproefje van wat nog komen gaat. Het resultaat volgt eind april of begin mei, want dan verwacht Lorinser het tuningprogramma voor de nieuwe Mercedes E-klasse gereed te hebben. Het uiteindelijke resultaat zal overeenkomen met die van de schetsen. Inhoudelijk bestaat de stylingkit uit een nieuwe en tamelijk ingetogen voorspoiler, een set zij-skirts en 19 inch lichtmetalen wielen van het type 'RS 9'. Opvallend is dat Lorinser de prijkende 'ster' op de motorkap - een klassiek detail van de 'E' - bij hun versie heeft opgenomen in de grille. Traditie maakt plaats voor sportiviteit. Aan de achterzijde sieren een dakspoiler, een sportieve achterbumper met geïntegreerde diffuser en een uitlaatsysteem met vier eindpijpen.

Vermogensupgrade Een tuner zou een tuner niet zijn als het ook een vermogensupgrade voor de beschikbare motoren kan aanbieden. Wanneer Lorinser de E 500 voorziet van een speciale krukas, een sportuitlaat en een gewijzigde motorunit levert de auto 435 pk in plaats van de standaard 388 pk. Het koppel zal met 30 Nm stijgen naar een hoogte van 570 Nm. Door deze upgrade kan de E 500 een topsnelheid halen van 280 km/h. Extra power voor de CDI-diesels van de E-klasse zijn nog in de maak en volgen binnenkort.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer