Nieuws: Mercedes-Benz GL-klasse – Brabus doet nieuwe GL van Mercedes

De Essen Motor Show trok dit jaar meer bezoekers dan voorheen. Bijzonder, want ook tuners schijnen het enorm zwaar te hebben. Brabus schijnbaar niet, want in Essen pakt het al vanouds groots uit. Nieuw is een tuningprogramma voor de nieuwe GL-klasse.

Brabus behandelt sommige Mercedessen twee keer. De eerste maal staat veelal in het teken van ´subtiele´ tuning, om vervolgens helemaal los te gaan met hun Widebody-programma. De Brabus B63 M, die in Essen zijn werelddebuut beleeft, behoort tot die laatste categorie en hebben we reeds al behandeld. De kans is groot dat er van de nieuwe GL-klasse ook een extra brede Brabus-versie komt. Maar niet voordat Mercedes´ grootste voorzichtig werd ontmaagd.

23 inch Dat voorzichtige begin bestaat bij de Brabus GL uit een licht aangestipt exterieur met een verchroomde, 2-spaaks-grille en 23 inch wielen. Kleiner kan ook, de beginmaat die Brabus voor de GL levert is 18 inch. Verder is de luchtvering aangepast en verlaagd; de GL kan hierdoor 30 millimeter verder door z'n knieën zakken en dat zou de wegligging ten goede moeten komen.

Motortuning Ook aan enkele motoren is gesleuteld. Meer vermogen is er voor de GL 350 en de GL 500. Die laatste wordt met de zogeheten B50-520 performancekit opgepept tot 521 pk en 800 Nm. En de SUV kan dan wel ruim 2,5 ton wegen, met zoveel vermogen is de spurt naar 100 km/h in mum van tijd gepiept. In slechts 5,0 seconden is het voorbij. De topsnelheid? Bij 275 km/h houdt de Brabus GL het voorgezien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer