Nieuws: Mercedes-Benz ML 63 AMG – Mercedes M-klasse piekt als ML 63 AMG

Een nieuwe super-SUV is opgestaan. Mercedes-Benz presenteert de nieuwe ML 63 AMG. Op de LA Auto Show beleeft hij zijn werelddebuut met een intocht in Europa in de eerste helft van 2012.

Mercedes-Benz laat er geen gras over groeien. Het merk genereert aan de lopende band autonieuws en ook nieuwe AMG's volgen elkaar in razend tempo op. De ML 63 AMG is de laatste toevoeging aan het palet van super-Mercedessen.

525 pk, 680 Nm Onder het aangedikte bodywork de inmiddels bekende 5.5 liter V8 met twee turbo's welke onder andere ook dienst doet in de CL 63 AMG en CLS 63 AMG. In de ML 63 AMG legt deze iets minder paardenkrachten op de plank dan we gewend zijn, namelijk geen 544 maar 525 pk. Desondanks zet de ML 63 AMG nog altijd indrukwekkende prestaties neer. Zo zou de sprint naar 100 km/h in slechts 4,8 seconden voltrokken zijn en bedraagt de topsnelheid 250 km/h.

Performance Package Indien het optionele Performance Package is besteld kan de ML 63 AMG zelfs 280 km/h bereiken en verloopt ook de acceleratie naar honderd sneller (0,1 seconde). Met dit tuningpakket stijgt het vermogen dan ook met 32 pk naar 557 pk en het koppel met 60 Nm wat een totaal maakt van 760 Nm. Om erachter te komen of je met deze sterkste variant te maken hebt moet je naar het stuurwiel en de remklauwen kijken. Beide zijn speciaal uitgevoerd met in het laatste geval een likje rode verf. Alleen zichtbaar bij een geopende motorkap is de speciale koolstofvezel motorafdekking.

Active Curve System De Mercedes-Benz ML 63 AMG wordt standaard uitgerust met de AMG Speedshift Plus versnellingsbak met zeven verzetten. Er zijn drie schakelprogramma's mogelijk: Comfort, Sport en Manual. Tegelijkertijd zal de demperkarakteristiek van de AirMatic-luchtvering veranderen met als extra feature het nieuwe Active Curve System dat onder alle omstandigheden de koets zo vlak mogelijk houdt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer