Nieuws: Mercedes-Benz ML 63 AMG – TopCar blikt vooruit op ML 63 AMG

De Mercedes-Benz ML 63 AMG is een beul van een SUV, maar van buiten wellicht ietwat te bescheiden. Het Russische TopCar werkt zodoende aan een ferme bodykit. Vanaf de lente zal het te koop zijn.

Normaliter houdt TopCar zich bezig met het tunen van BMW's en Porsche's, maar zo af en toe wijkt het daar van af. Voor de Mercedes-Benz ML 63 AMG bijvoorbeeld maakt het graag een uitzondering. Bij het ontwerpen van de bodykit heeft TopCar de Black Series-modellen van Mercedes-AMG voor ogen gehad. Het beoogde eindresultaat is zonder meer uitbundig te noemen.

Uitgebouwd De originele carrosserie gaat behoorlijk op de schop met een nagenoeg compleet nieuw front voorzien van gigantische luchtinlaten. Idem dito voor de flanken van de ML. Naast kloeke zijskirts zijn de wielkasten sterk verbreed. Groter lichtmetaal met daarachter zogeheten spaces zullen verkrijgbaar zijn voor voldoende opvulling en ook kent deze ML 63 AMG geen dakrails meer. De achterzijde liet TopCar dan weer tamelijk ongemoeid. Enkel de bestaande achterbumper dient aangepast te worden om aansluiting te vinden bij de wielkasten. Aan de techniek werd niet gesleuteld. Met een 525 pk sterke V8-BiTurbo en een acceleratie van 4,8 seconden naar 100 km/h zit het met de prestaties van de nieuwe ML 63 AMG immers wel snor.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer