Nieuws: Mercedes-Benz op CES 2015 – Mercedes-Benz teast met autonome auto

Mercedes-Benz is een van de pioniers op het gebied van autonoom rijden. Eerder al presenteerde het een zelfstandig rijdende S-klasse en vrachtwagen, en binnenkort wordt het doek getrokken van een derde autonome Mercedes.

Update 5 januari 2015: Nog eventjes en Mercedes trekt het doek geheel van haar nieuw autonome auto. Maar niet voor nog enkele teasers de wereld in te hebben geslingerd. Van enkele ex- en interieurdetails dit keer, met als extra informatie dat de zelfstandig rijdende studie beschikt over een houten vloer, lederen bekleding, een centrale tafel en een dashboard waarop het entertainmentsysteem is geplaatst.

CES Hoewel er aan autonoom autorijden nog tal van haken en ogen zitten, biedt het ook veel voordelen. Enkele daarvan maakte Mercedes ruim een maand geleden kenbaar en het Duitse merk is er daarom van overtuigd dat dit het toekomstige autorijden is, nadat de hindernissen zijn overwonnen. Om aan te tonen dat op dat gebied vorderingen worden gemaakt, zal Mercedes volgende week opnieuw een autonome auto presenteren op de Consumer Elektronica Show (CES) in Las Vegas.

Riante comfortzone Om alvast een tipje van de sluiter te lichten heeft Mercedes deze teaser verspreid. De foto laat een silhouet zien van een auto zoals futuristische auto’s wel vaker zijn vormgevend, namelijk als een (halve) kogel – met de Toyota Prius als bekendste concrete voorbeeld. Echter doorgaans heeft zo’n design een negatieve invloed op de binnenruimte (vanwege de steile voorruit en het sterk aflopende dak), ware het niet dat deze studie van Mercedes de wielen echt op de uiterste hoeken van de koets heeft staan, met een maximale wielbasis tot gevolg. En dat kenmerk schept daarentegen het vermoeden dat het riant zitten is in deze Mercedes, wat natuurlijk een eigenschap bij uitstek is wanneer je je als inzittende niet bezig hoeft te houden met het besturen van de auto. Let ook eventjes op de aerodynamische uitstulping halverwege het dak. Vermoedelijk heeft Mercedes daarin de camera’s en sensoren opgenomen die de omgeving in de gaten houden zodat er veilig deelgenomen kan worden aan het (overige) verkeer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer