Nieuws: Mercedes-Benz S 500 Hybrid Plus – Gelekt: Mercedes S 500 Hybrid Plus

Onlangs presenteerde Mercedes-Benz haar nieuwste vlaggenschip. Het Duitse merk kondigde destijds vier beschikbare aandrijflijnen aan, maar dat waren nog niet alle mogelijkheden. De zuinige S 500 Hybrid Plus volgt volgend jaar.

De nieuwsstorm rondom de Mercedes-Benz S-klasse is na de introductie van het vlaggenschip uit Stuttgart enigszins tot bedaren gekomen. Mercedes-Benz heeft dan ook eindelijk de tijd gekregen en genomen om de patenten van de S 500 Hybrid Plus vast te leggen. Uit deze de beelden leren we dat een gewijzigde grille en de aanwezigheid van een luik dat het stopcontact aan het zicht onttrekt de grootste wijzigingen zijn aan de S-klasse.

Elektrisch Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Duitsers een 3,5 liter V6 turbobenzinemotor met 306 pk aan boord vergezellen van een 109 pk sterke elektromotor die zijn stroom haalt uit een lithium-ion accu. De topper uit het hybridegamma van de S-klasse kan zichzelf gedurende een korte afstand elektrisch voortbewegen, wat resulteert in een gemiddeld verbruik van minder dan 4 liter. De exacte cijfers worden door Das Haus nog even geheim gehouden, net als wanneer de plug-in hybride onthuld gaat worden. Wij zetten ons geld op de IAA in Frankfurt. De productie zal volgend jaar opgestart worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer