Nieuws: Mercedes-Benz S-klasse – Mercedes-Benz hint naar nieuwe S-klasse

Het mag dan als kunstwerk bedoeld zijn, we zien hier het profiel van de nieuwe Mercedes S-klasse. Aesthetics S zal zijn opwachting maken in Parijs, met daarnaast geparkeerd wellicht Mercedes’ nieuwe vlaggenschip.

We tasten nog altijd in het duister omtrent de plannen van Mercedes met de nieuwe S-klasse. Enerzijds kan het dé verrassing van de Autosalon van Parijs worden, maar anderzijds is het misschien logischer om de luxe sedan in de Verenigde Staten of China te presenteren. Dit zijn immers de grootste markten voor het Duitse slagschip. Om de verwarring nog wat groter maken heeft Mercedes een kunstwerk laten maken dat het lijnenspel van de nieuwe S-klasse verraadt.

Aesthetics S Door vormen in doek te drukken en dit te combineren met lichteffecten creëer je de illusie van 3d-projectie, aldus Mercedes. Hoewel het kunstwerk volgens de Duitse fabrikant bedoelt is om de vier voorgaande generaties S te eren ontkent het ook niet dat we hier kijken naar de toekomst van de S-klasse. Deze zal een toekomstige generatie Mercedes-modellen een gezicht gaan geven, aldus hoofdontwerper Gorden Wagener. Door de harde lijnen die we op de zijkant van de auto zien moet wel een beetje heen worden gekeken. Dergelijke radicale ontwerpdetails zullen hun weg naar het productiemodel zeker niet gaan vinden. Wij wachten geduldig af.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer