Nieuws: Mercedes-Benz SL-klasse – Mercedes SL als shooting brake van Studiotorino

De Turijnse carrosseriebouwer Studiotorino heeft de smaak te pakken. Na de speciale Porsche Cayman van onlangs presenteren het nu de Coupetorino, een stilistische shooting brake op basis van de Mercedes SL-klasse. Alle eer is echter eigenlijk voor zes bevlogen designstudenten.

Michele Bavaro, Bruno Arena, Dario Pellegrino, Stefano Manini, Riccardo Luigi Cascone en Cristiano Zanot, deze namen zeggen je wellicht nu nog helemaal niets, maar daar kan wel eens verandering in komen. Deze zes getalenteerde studenten aan het gerenomeerde design-instituut IAAD (Istituto di Arte Applicata e Design in Torino) zijn in september 2012 door Alfredo en zijn vrouw Maria Paola Stola, de oprichters en eigenaren van Studiotorino, gevraagd om actief deel te nemen aan een nieuw designproject. Ieder nam deze uitnodiging graag aan en nu, een kleine negen maanden later, is daarvan een shooting brake op basis van de Mercedes-Benz SL het resultaat. De Coupetorino.

1:4 Alfredo is zeker geen groentje in de wereld van coachbuilding, maar omdat ook Mercedes-Benz zelf baat heeft bij een dergelijke project werd de Coupetorino in nauwe samenwerking met Steffen Koehl van Mercedes-Benz Global Advance Design ontwikkeld. Hij reisde namens Stuttgart af om de zes designstudenten te begeleiden en voor te bereiden op hun toekomst. En dat bleef niet enkel bij een handvol schetsen. Studiotorino liet een 1:4 schaalmodel van de Coupetorino maken als tastbaar bewijs dat het nu een opvolger heeft voor hun origineel uit 2008. Die kan de kleine Turijnse coachbuilder in z'n zak steken! En de studenten? Die mochten hun eigen persoonlijke kijk op de SL shooting brake uiten aan de hand van een stilistische illustratie op canvas. Niet te vergeten de ervaring die niemand meer van hen afpakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer