Nieuws: Mercedes-Benz SL-klasse – Tada: de nieuwe Mercedes SL-klasse

Mercedes-Benz heeft de nieuwe SL-klasse klaar en ook de brochures zijn al naar de drukker gestuurd. Althans, dat maken we op uit deze gelekte pagina’s die nu het wereldwijde web overgaan.

Ook al moet de officiële onthulling een dezer dagen nog plaatsvinden, nu we de nieuwe Mercedes SL in vol ornaat van voor en achter én van vanbinnen krijgen te zien is het nieuwtje er wel vanaf. Mercedes-Benz was immers eerder al zo vrij om de belangrijkste details prijs te geven, los van wat we al wisten door de talloze spionagebeelden die we de afgelopen jaren schoten.

Dieet De nieuwe SL-klasse leunt sterk op het design van de kleine SLK, dat weten we nu zeker. Ook het interieur kent diverse overeenkomsten met andere sportieve Mercedessen. Vooral benieuwd zijn we naar hoeveel kilo's Mercedes heeft kunnen besparen ten opzichte van het oude model. De laatste generaties waren nu niet bepaald Sport Leight, maar de fabrikant belooft dat met de nieuwe goed te maken. Deels, want verwacht geen afgetrainde roadster. Door de vele luxe en comfortverhogende voorzieningen plus de modernste snufjes aan boord zal ook de nieuwe SL geen vedergewicht (kunnen) zijn. Spoedig alle details, misschien zelfs vandaag nog, want de brochure is van kracht vanaf 15 december.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer