Nieuws: Mercedes-Benz SLK – Väth dikt Mercedes-Benz SLK aan

Wel de looks van een SLK 55 AMG, maar niet de centen? Mercedes-tuner Väth heet je graag welkom in het Duitse Hösbach.

De Mercedes SLK 55 AMG met 422 pk sterke V8 is een monsterlijke roadster maar met een prijskaartje van een ton incluis een paar begeerlijke accessoires lang niet voor iedereen weggelegd. Met de atmosferische 3.5 liter V6 doet de SLK ook al goede zaken, alleen dan zonder de heldhaftige uitstraling van de AMG-versie. Met een set agressief ogende 20 inch wielen, wat toegevoegde aerodynamische spoilers (van carbon) voor en achter en een subtiele achterklepspoiler plus een adequaat uitlaatsysteem staat er al heel wat meer SLK op 265 mm rubber.

Extreem laag Vanaf heden kan Väth in allerlei cosmetische accessoires voor de SLK voorzien. Maar ten gunste van de rijeigenschappen zijn er ook enkele mogelijk. Zo kan de SLK volgens Väth verrijkt worden met bijvoorbeeld een verlagingset, eventueel bestaande uit adaptieve dempers. Met het maximaal kunnen terugbrengen van de bodemspeling tot wel 65 mm kan de SLK bijzonder diep door zijn knieën zakken. Dit zonder dat de rijeigenschappen hieronder te lijden hebben, aldus de tuner. Voor meer comfort kan de verlaging teruggeschroefd worden naar minimaal 20 mm.

Vermogen Meer vermogen is er ook, hetzij de winst met 24 pk vrij bescheiden is. Väth zegt dat het hun niet zozeer om meer power te doen was, maar des te meer om een optimale afstemming van de aandrijflijn. De vermogenswinst en daarmee de hogere topsnelheid van 269 km/h is daarvan slechts een bijkomend voordeel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer