Nieuws: Mercedes Blind Spot Assist – Mercedes presenteert Blind Spot Assist

Mercedes komt met Blind Spot Assist voor de S-Klasse en CL-Klasse. Dit optionele assistentiesysteem helpt bestuurders om veiliger in te halen, omdat het de dode hoek in de gaten houdt. Het systeem is inmiddels al bekend van andere fabrikanten.

De Blind Spot Assist werkt met zes short range (korteafstands) radarsensoren die een bereik dicht bij de auto hebben. De radarsensoren zijn geïntegreerd in de voor- en achterbumper. Ze houden de directe omgeving achter en opzij van de auto in de gaten, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. Ze zien letterlijk meer dan de bestuurder, omdat ze ook de dode hoek bestrijken (het gebied schuin achter de auto, dat lastig is te zien via de buitenspiegels).

Waarschuwingssymbool en signaal

Als de Blind Spot Assist een ander voertuig in de dode hoek opmerkt, verschijnt een rood waarschuwingssymbool in het glas van de buitenspiegel. De bestuurder weet dan dat extra oplettendheid is geboden bij het wisselen van rijstrook. Als de bestuurder de waarschuwing negeert en de richtingaanwijzers aanzet, begint het rode waarschuwingssymbool te knipperen en klinkt er bovendien een waarschuwingssignaal.

Verkrijgbaar in pakket De Blind Spot Assist is leverbaar in de S-Klasse en CL-Klasse in combinatie met andere assistentiesystemen die met radartechniek werken. Samen met DISTRONIC PLUS, Brake Assist PLUS, PRE SAFE brake en PARKTRONIC kost dit pakket € 4.680 (S-Klasse 6- en 8-cilinders) en € 3.580 (S 600 en CL-Klasse). Overigens is de Blind Spot Assist niet nieuw. Bij Volvo kennen we het onder de naam BLIS en Audi noemt het Side Assist.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer