Nieuws: Mercedes C 63 AMG Coupé – Is dit de M3-killer?

De Audi RS5 en BMW M3 kunnen hun borst nat maken. Mercedes voegt namelijk de C 63 AMG Coupé toe aan haar AMG-gamma. Met zijn 457 pk sterke V8 en krachtige uitstraling een rechtstreekse concurrent voor de sportauto´s uit Ingolstadt en München.

Toen Mercedes bekend maakte geen AMG-versie van de nieuwe E-klasse Coupé op de markt te gaan brengen waren we teleurgesteld. Zou Mercedes de strijd met de Audi RS5 en BMW M3 zo gemakkelijk opgeven? Nee hoor, zo vernamen we al lange tijd in de wandelgangen. Mercedes zou namelijk aan een smakelijk alternatief werken. Toen de C-klasse Coupé werd aangekondigd was al snel duidelijk dat daarvan een heel lekkere AMG-versie zou komen. Wel, die is er nu!

AMG V8 Onder de motorkap van deze C 63 AMG Coupé ligt de welbekende 6.3 liter AMG V8-motor met een vermogen van 457 pk en een koppel van 600 Nm. Dat vermogen wordt via een AMG Speedshift 7-traps automaat overgebracht op de achterwielen en maakt een 0-100 km/h sprint in 4,5 seconden mogelijk. Volgens Duits gebruik is de topsnelheid op 250 km/h begrensd. De M3 Coupé en RS5 hebben daarmee het nakijken.

AMG performance package Maar er is nog meer. Wie kiest voor het AMG performance package profiteert van nog eens 30 pk extra (487 pk) en weet de sprint naar 100 km/h dan nog 0,1 seconde sneller af te ronden. Bovendien krijgt het uiterlijk er nog extra sportieve elementen bij. Naast de al indrukwekkende voorbumper, smakelijke uitlaatpijpen en heldhaftige wielen voorziet het AMG performance package in AMG high-performance remmen met roodgelakte remklauwen, een carbon achterspoiler en een speciaal stuurwiel.

Prijs De Mercedes C 63 AMG Coupé zal vanaf juli bij de dealers staan. Hij is leverbaar vanaf € 110.950,-.

Bekijk ons aanbod Mercedes C63 AMG

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer