Nieuws: Mercedes C-klasse Estate – Mercedes-Benz C-klasse Estate is te vroeg

Bij Mercedes hebben ze het releasen van nieuwe modellen niet helemaal voor elkaar. Vrijwel ieder nieuw model belandt ruim voor de officiële bekendmakingen de openbare kanalen op. Nu is het de C-klasse Estate die we alvast te zien krijgen.

We hebben alle reden om aan te nemen dat deze foto van de op stapel staande C-klasse Estate legitiem is. De gedetailleerde overkomsten met de eerder gespotte prototypes zijn namelijk erg treffend. Extra vervelend voor Mercedes-Benz is dat de achterzijde ook nog is uitgelekt, natuurlijk de grootste verrassing van de Estate. Dit gezegd hebbende is de stationvariant van de nieuwe C misschien nog wel meer dan de reeds gepresenteerde vierdeurs sedan het bewijs dat Mercedes het met hun middenklasser over een heel andere boeg heeft gegooid. De nieuwste generatie is zoveel strakker dan zijn voorganger, maar tegelijkertijd een stuk flamboyanter.

2.500 euro Motorisch zal de nieuwe C-Estate voor ieder wat wils bieden. De C 180 met 156 pk trapt het (benzine)gamma af, gevolgd door de C 200 met 184 pk. Maar er staan ongetwijfeld nog meer benzinemodellen op het programma, waaronder de allerlekkerste, de C 63 AMG. Dieselen zal zoal kunnen met de C 180 Eco en C 220 BlueTec. In een later stadium verschijnt er nog een kleinere, extra zuinige 1.6-diesel. Die zal in twee vermogensvarianten worden geleverd, namelijk met 115 en 136 pk. Heeft de nieuwe C-klasse Estate nu al je interesse gewekt? Houd dan rekening met een meerprijs van zo’n € 2.500 ten opzichte van de Sedan-prijzen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer