Nieuws: Mercedes C63 AMG Black – GAD geeft Mercedes C63 AMG Black vierwielaandrijving

Wij vinden de Mercedes C63 AMG Black een heerlijke wagen met zijn 517 pk. Volgens de Duitse heren van GAD-Motors is dit vermogen echter niet genoeg. Zij krikken het aantal paarden eens even flink op en bedelen de Benz zelfs met vierwielaandrijving.

We kennen de heren van GAD-Motors nog van een getunede 907 pk sterke V12 in een C-klasse. Ongekend, maar om van de straat te blijven stond er een nieuwe uitdaging op het spel; vier rokende wielen onder een C63 AMG Black.

850 pk! Naast het installeren van vierwielaandrijving heeft GAD, hoe verrassend, de motor van een enorme vermogensboost voorzien. De normaliter atmosferische 6.2 liter V8 kreeg twee turbo´s opgeschroefd en een betere koeling en ontwikkelt nadien een afschrikwekkende 850 pk en 1.350 Nm! De versnellingsbak is aangepast om tot 1.500 Nm te kunnen slikken, verstelbare KW-ophanging werd geïnstalleerd om de bruut in het gareel te houden en carbon-keramische remmen werden geplaatst om bij een snelheid van 100 km/h na 33 meter en bij 200 km/h al na 132 meter tot stilstand te komen. Ook lichtgewicht velgen, een rolkooi en een en reusachtige vleugel ontbreken niet.

Ontzagwekkende cijfers Dat een C63 AMG met 850 pk verschrikkelijk snel is zal je ongetwijfeld niet verbazen. De bekende sprint naar 100 km/h wordt in 3,1 seconde gepiept. Ter vergelijking, dat is een halve seconde sneller dan een Mercedes SLS AMG Black. De 200 km/h is al na 8,8 seconde aangetikt en het duurt 22,7 seconde voor je met 300 km/h voorbij blaast. Ontzagwekkende cijfers, evenals het prijskaartje. Die bedraagt € 180.250,- , exclusief de auto zelf welteverstaan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer