Nieuws: Mercedes E 63 AMG – Mercedes E 63 AMG door Vorsteiner

De Mercedes-Benz E 63 AMG is een begerenswaardig machine met een dijk van een motor. Over die 6.2 liter V8 geen enkel beklag en deze laat Vorsteiner dan ook ongemoeid. Het is het exterieur dat volgens de Amerikaanse tuner wel iets meer expansie kan gebruiken: zo gezegd, zo gedaan.

Onder de noemer 'V6E Aero Package' voorziet Vorsteiner de Mercedes E 63 AMG van enkele toegevoegde spoilers van het lichte en peperdure koolstofvezel. Het pakket staat zoals de naam al zegt niet alleen in het teken van meer uiterlijk vertoon, maar ook om de neerwaartse druk op het wegdek te vergroten en daarmee de wegligging te verbeteren.

In- en uitademen Zo bevestigen ze aan de voorzijde een voorspoilerlip met twee sleuven om meer koelende lucht naar de machtige V8 te sturen en krijgt de achterklep een soortgelijk paneel om de luchtstroom juist zo snel mogelijk van de auto weg te voeren. De wel erg subtiele diffuser van het standaard model is vervangen voor een serieus exemplaar. Het schoeisel rondom de matzwarte V308-wielen is afkomstig van Michelin.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer