Nieuws: Mercedes E-klasse – AMG-sportpakket voor nieuwe E-klasse

Traditiegetrouw levert Mercedes ook voor de nieuwe E-klasse weer een AMG-sportpakket. Mercedes-AMG in Affalterbach stond ook ditmaal garant voor de sportieve lijnen van de bodykit en de talloze interieuraccessoires. Het AMG-sportpakket is per direct op de nieuwe E-klasse te bestellen.

Het AMG-model op basis van de nieuwe E-klasse is nog volop in ontwikkeling, maar voor wie daar niet op wil wachten of ruim 500 pk teveel van het goede is kan het optionele AMG-sportpakket bestellen. Mercedes levert dat in combinatie met alle motorvarianten en uitvoeringen van de E-klasse. Het pakket geeft de auto een sportievere aanblik. Aan de voorzijde zien we een AMG voorbumper met grotere luchtinlaten terwijl opzij de skirts het beeld bepalen. Nieuwe 18 inch lichtmetalen wielen in combinatie met 245/40 banden op de voorwielen en 265/35 banden achter gunnen ons een blik op de geperforeerde remschijven met zilvergelakte remklauwen. De achterkant wordt gedomineerd door de sportieve bumper. Een sportuitlaat ontbreekt uiteraard niet in het plaatje. Voor de viercilinder benzinemotoren worden er twee ovale pijpen gemonteerd terwijl de viercilinder diesels beschikken over een enkele ovalen pijp. Bij de zes- en achtcilinder motoren worden twee rechthoekige pijpen gemonteerd.

Sportinterieur Om zijn sportieve uiterlijk kracht bij te zetten monteert Mercedes-AMG ook Direct Control-vering die de auto 15 mm verlaagd. Dat moet sportief bochtenwerk geen probleem maken. Om tijdens een stevig stuurpartijtje goed op je stoel te blijven zitten worden passende zittingen meegeleverd. Een speciaal stuurwiel, aluminium pedalen, AMG vloermatten en zwarte hemelbekleding maken het geheel af.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer