Nieuws: Mercedes E-klasse Estate – Officieel: E-Klasse Estate

Vanaf november breidt Mercedes-Benz het leveringsprogramma van de E-Klasse uit met de nieuwe Estate. De nieuwe stationwagen van het Duitse merk heeft standaard luchtvering met niveauregeling en kan optioneel voorzien worden van een derde zitrij.

  • Standaard luchtvering met niveauregeling op de achteras
  • Quickfold-systeem voor rugleuning achterbank
  • Met 1.950 liter grootste Estate in zijn klasse
  • Vijf verschillende motoren bij introductie, vele met groen energielabel
  • Prijslijst start bij € 49.900 voor E 200 CGI Estate (135 kW/184 pk) Bij een grote stationwagen zoals deze Estate speelt functionaliteit een grote rol. De auto is standaard voorzien van dakrails, die bij de ELEGANCE- en AVANTGARDE-versies in chroom zijn uitgevoerd. Met het innovatieve Quickfold-systeem kunnen de beide delen van de rugleuning van de achterbank door twee handgrepen vanuit de laadruimte of vanaf de zijkant worden omgeklapt. Zo ontstaat een vlakke laadvloer. De delen van de rugleuning kunnen afzonderlijk of samen worden omgeklapt. Het laadvolume van de nieuwe E-Klasse Estate is met maximaal 1.950 liter het grootste in zijn klasse, aldus Mercedes. Maar niet alleen in de laadruimte worden de afmetingen van het voorgaande model op vele fronten overtroffen. Ook binnenin is er meer ruimte.

Elektische achterklep De nieuwe E-Klasse Estate is standaard uitgerust met tal van handige transportvoorzieningen. Zo kan de EASY PACK-achterklep met behulp van de afstandsbediening automatisch worden geopend en gesloten en kan de EASY PACK-laadvloer variabel worden ingedeeld. Ook de EASY PACK-afdekking voor de laadruimte en een net voor het vastzetten van de lading behoren tot de standaarduitrusting. Als optie is een opklapbare derde zitrij in de laadruimte leverbaar. Dankzij de standaard luchtvering op de achteras blijft de rijhoogte altijd constant, zelfs bij volledige belading.

Zestal motoren Bij de motoren kan er worden gekozen uit zes verschillende krachtbronnen, waarbij het vermogen uiteenloopt van 170 pk tot 388 pk. Bij de dieselmotoren zijn dit de 170 pk sterke E 220 CDI, de E 250 CDI met 204 pk en de 231 pk sterke E 350 CDI. De drie benzinevarianten heten , E200 CGI, E 350 CGI en als (voorlopig) topmodel de E 500 met respectief 184, 292 en 388 pk. In een later stadium komt er waarschijnlijk nog een E 63 AMG met 525 pk bij.

Levering vanaf november De prijslijst van de nieuwe E-Klasse Estate begint bij een bedrag van € 49.900,- voor de E 200 CGI Estate met de nieuwe 1,8-liter direct ingespoten turbo-benzinemotor, waarmee de auto goedkoper is dan zijn voorganger. Net als de Limousine zijn de uitvoeringen met viercilindermotor er ook als Business Class-uitvoering speciaal voor de zakelijke rijder. De E-Klasse Estate wordt in september getoond op de IAA in Frankfurt, de levering start in november. Op 16 en 17 september is de nieuwe E-Klasse Estate al bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht te bewonderen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de webstie van Mercedes-benz.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Alfa Romeo Giulia Sportwagon was klaar, maar werd afgeschoten'

Autonieuws

Audi R8 zonder vierwielaandrijving is eigenlijk leuker

Autonieuws

Europese Tesla-fabriek komt in omgeving Berlijn te staan

Autonieuws
Ontdek meer