Nieuws: Mercedes EQ A Concept – Mercedes EQ A blikt vooruit op elektrische toekomst

Mercedes heeft in Frankfurt verder uit de doeken gedaan hoe het zijn elektrische toekomst ziet. De EQ A Concept laat zien hoe een eventuele driedeurs hatchback van de Duitsers de weg op gestuurd kan worden.

Net als andere EQ conceptcars ziet de EQ A er heel smooth uit. Hier geen harde lijnen, maar vormen die soepeltjes in elkaar overlopen. Neem de ronde neus, die overgaat in de lage voorruit en het dak. Het is een design dat futuristisch oogt, maar wel de uitstraling heeft om ook de komende jaren al mensen ervan te overtuigen een Mercedes te kopen.

Meekleurende grille Er zijn ook wat leuke features in het exterieur van de EQ A verwerkt. Denk aan de grille, die zichzelf constant aanpast. Rijd je in de sport mode, dan kleurt de grille blauw. Schakel je over naar sport plus, dan wordt de grille rood. Ook acht Mercedes het tijd om LED-verlichting te laten voor wat het is. De Duitsers kiezen voor lasers.

Vierwielaandrijving met twee motoren De EQ A krijgt twee elektromotoren, één voor elke as. Samen genereren die zo'n 272 pk en 499 Nm koppel, dus rap is 'ie zeker. De sprint van 0 naar 100 km/h zou volgens Mercedes zo'n vijf seconden duren. Qua range mikt de Duitse fabrikant op 400 kilometer, opladen kan met een stekker of draadloos via inductie.

Productieplannen Het eerste EQ-model moet in de vorm van de EQ C in 2019 op de markt komen. De productieversie van die auto is geïnspireerd op de Concept EQ, de crossover die vorig jaar in Parijs te zien was. Over productieplannen voor de EQ A is nog niets bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer