Nieuws: Mercedes G 65 AMG – Pure waanzin: 800 pk sterke Brabus G-klasse

Een Mercedes G 63 AMG is over de top, een Mercedes G 63 AMG idioterie maar als Brabus het vermogen dan ook nog eens op gaat krikken... Dan praat je wat ons betreft over pure waanzin.

Vorig jaar reden met we de nieuwe Mercedes G 63 AMG door de Franse Alpen. Prachtige bergwegen die met een sportauto met veel vermogen ongetwijfeld dagen speelplezier kunnen opleveren. Veel vermogen hadden we wel, maar van een sportauto kun je bij de G 63 AMG totaal niet spreken. In elke bocht werden we door de elektronica teruggefloten waardoor we enkel in een rechte lijn konden profiteren van het enorme vermogen van 544 pk. Toen Brabus afgelopen najaar de op deze G 63 AMG gebaseerde B63 - 620 Widestar presenteerde stonden we al verbaasd. Nog meer vermogen? Dat betekent nog meer zinloze kracht. Maar het kan altijd gekker. Zie hier namelijk de Brabus 800 Widestar. Gebaseerd op de G 65 AMG. En die heeft maar liefst 800 pk!

Machtsvertoon Dat een auto als deze er komt heeft niets met sportievelingen en bochtige bergwegen te maken. Brabus heeft maar één verkoopgebied voor dit soort machines: het Midden-Oosten. En daar hebben ze lange uitgestrekte wegen, soms verhard, soms niet. En daar draait het om machtsvertoon. Dus dan doet een G-klasse met 800 pk het wel heel erg goed.

800 pk en 1.100 Nm Om tot dit imposante vermogen te komen werd de 6.0 liter V12 uit de G 65 AMG voorzien van een Biturbo-systeem van Brabus, speciale luchtinlaten en vier intercoolers. Onder de uit carbon vervaardigde motorkap ligt zodoende een kloppend hart dat al bij 5.500 tpm maar liefst 800 pk weet op te wekken. Het blok is er zelfs tot in staat om 1.420 Nm te produceren, maar dat kan de techniek van de G-klasse niet op verantwoorde wijze aan. Brabus limiteerde het koppel zodoende tot 1.100 Nm. Bij 2.100 tpm!

Lange rechte wegen Brabus claimt dat de 800 Widestar in 4,2 seconden naar 100 km/h kan sprinten en een topsnelheid kan behalen van 250 km/h. Natuurlijk is ook ondersteltechnisch het een en ander aangepast, maar na onze rit met de G 63 AMG door de Franse Alpen hopen we stellig dat kopers van deze 800 Widestar toch vooral op de langgerekte wegen in het Midden-Oosten zullen blijven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer