Nieuws: Mercedes ML 63 AMG – Nog zinlozer: Brabus ML 63 AMG

Wees eerlijk, een Mercedes ML-klasse met 525 pk is toch het toppunt van zinloos geweld. Met zijn hoge zwaartepunt en op comfort gerichte karakter is de ML zeker geen sportauto. AMG dacht daar toch iets anders over en Brabus overtreft die gedachte zelfs. Dit is de Brabus B63.

Maar liefst 620 pk en 820 Nm, dat is wat de 5.5 liter V8 onder de motorkap eruit weet te spuwen. Een winst van bijna 100 pk ten opzichte van de al indrukwekkende turbomotor die Mercedes-AMG zelf aflevert. Kun je je voorstellen dat je daarmee een topsnelheid van 300 km/h kunt behalen? Nou, volgens Brabus is het geen enkel probleem. De sprint naar 100 km/h verloopt overigens in 4,5 seconden.

Motormanagement Dit extra vermogen is mogelijk gemaakt door een speciaal uitlaatsysteem te monteren en het motormanagement grondig onder handen te nemen. Geen heel inspannende ingreep dus. En dat is een compliment voor Mercedes. Die hebben immers zoveel potentieel in het blok zitten dat Brabus er zonder al te veel pijn en moeite zo´n honderd pk extra uit wist te halen.

23 inch Wie een 300 km/h snelle ML rijdt wil dit natuurlijk aan zijn medeweggebruikers laten zien. Wie nog niet geschrokken is van de enorme ´B´ in de grille zal wel gevangen worden door de speciale bumpers en de 23 inch lichtmetalen wielen. Mocht dat niet genoeg zijn dan zal je ongetwijfeld omver geblazen worden door de vier stortkokers van uitlaatpijpen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer