Nieuws: Mercedes S-klasse Cabriolet Brabus – Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld

Mercedes-Benz positioneert de S-klasse Cabriolet als de ultieme jet-set cabrio. Zelfs als S 63 AMG worden de woorden 'sportauto' en 'racer' nog niet in de mond genomen. Maar Brabus schroomt niets. Zij spreken gewoon over een 'supercar'. En op papier is dat ook helemaal waar.

De Duitse tuner perst gewoon eventjes 850 pk en 1.150 Nm uit het V8-blok voorin de nieuwe S-klasse Cabriolet. Ja echt, acht-honderd-vijftig paardenkrachten. Dan hoeven wij je niet uit te leggen dat de sprint naar 100 km/h in 3,5 seconden geen sprookje is. Sterker nog, vanuit stilstand naar 200 km/h sprinten in 9,4 seconden klinkt ook best aannemelijk.

350 km/h?! Waar we dan wel wat meer moeite mee hebben is de opgegeven topsnelheid van 350 km/h. Het zal best kunnen, maar of dat nog veilig is voor een auto als deze? Een auto die gebouwd is op luxe en comfort? Brabus heeft weliswaar wat extra vleugelwerk aangebracht, de auto verlaagd en het onderstel stabieler gemaakt, maar 350 km/h is echt serieus snel.

Van 5.5 naar 5.9 liter Hoe dan ook, wie de S-klasse Cabriolet meer ziet als een supercar dan als een comfortabele flaneercabrio die kan bij Brabus terecht. Ze lepelen je blok eruit en vergroten de slag van de achtcilinder waardoor het blok ineens geen 5.5 maar 5.9 liter groot is. Nieuwe turbo's, een andere mapping van de ECU alsook een aangepast in- en uitlaattraject zorgt ervoor dat je de auto wel eventjes kwijt bent. Wil je dan vervolgens ook nog het nodige extra spoilerwerk en een maatwerk interieur? Het kan. Als je dan toch in Bottrop bent.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer