Nieuws: Mercedes SUV's – Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen

Mercedes staat aan de vooravond van het hernoemen van haar SUV-modellen. De fabrikant wil een veel duidelijkere lijn gaan trekken in de benaming van haar modellen. Alle SUV's worden GL genaamd, met daarachter een toevoeging van het model waarmee ze verband houden.

De koers is reeds ingezet met de GLA. Die draagt de letters GL in lijn met het SUV-karakter en heeft daar een A aan toegevoegd gekregen om aan te geven dat ze nauw verwant is aan de A-klasse.

GLC, GLE en GLE Coupé Daarboven positioneert men de opvolger van de huidige GLK. Die zal GLC gaan heten, waarbij de C uiteraard op C-klasse slaat. De ML-klasse zal zich voortaan aan laten spreken met GLE, inderdaad dankzij de positionering als E-klasse SUV. BMW's X6-concurrent, die voorheen als MLC door het leven ging, zal zodoende GLE Coupé gaan heten.

GLS Het topmodel, de GL-klasse, mag zich in zijn volgende leven GLS gaan noemen. Geen gekke keuze, de auto is door ons al regelmatig als S-klasse SUV bestempeld. Het geeft in ieder geval een stuk meer duidelijkheid. Of het goed bekt? Ach, dat is een kwestie van gewenning. BMW's 2- en 4-serie zijn we immers nu ook al aan gewend toch?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer