Nieuws: Merceds C63 AMG – Edo Competition vindt Mercedes E63 AMG saai

Met een 6.2 liter grote V8 van AMG in het vooronder zou je toch weinig te klagen moeten hebben. De heren van Edo Competition tekenen meteen bezwaar. Zij vinden de standaard 457 pk maar magertjes, en zijn overgegaan tot het voeren van hete peppers aan de Mercedes-Benz C 63 AMG.

Geen anabole steroïden voor de Mercedes C 63 AMG. Het vel waarin de C 63 AMG affabriek wordt afgeleverd pronkt en imponeert ruimschoots. het Duitse Edo houdt sowieso niet van overdreven en overtollig plastic. Ze richten zich liever op de techniek van de al door AMG getunende Mercedes C-klasse. Slechts het monteren van de 19 inch wielen verraadt dat het hier niet om een ´standaard´ model gaat.

Top van 320 km/h! Door de toevoeging van een nieuw in- en uitlaatsysteem en het wijzigen van het motormanagement perst de tuner bijna honderd pk meer uit het blok. Het vermogen van de achtcilinder stijgt van 457 naar 555 pk. Ook het koppel stijgt fors: van 600 naar 680 Nm. De spurt naar 100 km/h duurt vervolgens nog maar 4,3 seconden en zonder begrenzer is deze geüpgrade C in staat een topsnelheid van 320 km/h te halen!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer