Nieuws: Milner LRM-1 – Rallybeest: Milner LRM-1

De Dakar-rally is al een tijdje onderweg, maar dit rallymonster komt toch nog even om de hoek kijken. Maar wat is het eigelijk? Dit is de Milner LRM-1.

Het is onweerlegbaar waar dit off road-kanon zijn herkomst in kent. Ondanks dat er weinig meer origineel is gebleven, is de LRM-1 duidelijk een wel heel fanatiek gemodificeerde Range Rover Evoque. Het Britse bedrijf Milner Off Road Racing is verantwoordelijk voor de notabele machine, die niet vies is van een sterk staaltje rallypower. Ons doet ‘ie een beetje denken aan een andere offroad-gigant, de Bowler.

5.0 liter V8 De Milner LRM is uitermate geschikt voor deelname aan bijvoorbeeld het British Cross Country Championships, maar ook andere baja-achtige race evenementen zoals Le Dakar. Hij zou in ieder geval rap genoeg moeten zijn. De bijgespijkerde 5.0 liter achtcilinder met supercharger komt uit de schappen van Land Rover en levert na aanpassingen liefst 550 pk en 680 Nm. Dit blok is gekoppeld aan een zestraps sequentiële versnellingsbak zodat dooraccelereren ‘lekker snel’ gaat. Het chassis is geheel opnieuw opgebouwd en met aangepaste differentiëlen en de speciale ophanging is voor de LRM-1 geen obstakel ongemakkelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer