Nieuws: MINI Clubvan – MINI Clubvan bezorgd en geprijsd

Stijlvolle koeriers hebben iets om naar uit te zien: de MINI Clubvan staat binnenkort in de showroom. Deze eerste premium bestelwagen staat, met persoonlijke bestickering, vanaf € 19.995,- voor de zaak geparkeerd.

MINI wist ons enigszins te verrassen tijdens de Autosalon van Genève met een bestelwagen op basis van de Clubman. Het recept bleek kinderlijk eenvoudig. Men neme een Clubman, verwijder de achterbank en achterruiten en plaats een tussenschot achter de voorstoelen. Hoewel de Clubvan hiermee absoluut geen ruimtewonder à la Ford Transit wordt heeft de Brit een laadruimte van 860 liter met een minimale breedte van 102 cm. Dit betekent dat de kleine zelfstandigen 500 kg van hun waar achterin kunnen vervoeren. Volgens MINI betekent de Clubvan een absolute primeur. Nooit eerder werd namelijk een auto uit het premium segment omgebouwd tot bestelauto.

One/Cooper Nadat er nog enige twijfels waren over de levensvatbaarheid van de Clubvan heeft MINI deze twijfels nu van tafel geveegd. In september wordt de kleine bezorger namelijk in de MINI-showroom geparkeerd. De MINI Clubvan wordt met drie motoren uitgerust. Het instapmodel is de One Clubvan, uitgerust met een 1.6 liter benzinemotor met 98 pk die de auto in 11,1 seconden naar de 100 km/h brengt. De One Clubvan staat vanaf € 19.995,- in de showroom en heeft een opgegeven verbruik van 5,5 l/ 100 km (129 g/km CO2). Voor de haastige koerier is er de Cooper Clubvan die 122 pk naar de wielen stuurt waardoor de bekende sprint nog maar 9,8 seconden duurt. De Cooper staat vanaf € 22.995,- in de prijslijst en heeft dezelfde verbruik- enuitstootcijfers als de One-uitvoering. Een echte bestelauto rijdt natuurlijk op diesel en de Clubvan is er dan ook als Cooper D. Deze turbodiesel krijgt 112 pk mee en zit precies tussen de benzine-exemplaren in qua acceleratie. Zijn grote troef is echter het verbruik dat op 3,9 l/ 100 km uitkomt en de vanafprijs van € 24.995,- enigszins verzacht. Zowel de One als de Cooper (D) profiteren ook na 1 juli van 20% bijtelling.

Uitstraling Een bestelauto is natuurlijk een uithangbord voor je bedrijf en dat is MINI niet vergeten. Bij de prijs van de Clubvan zit namelijk het decoreren van de buitenzijde inbegrepen. In overleg met MINI wordt een ontwerp gemaakt voor het beplakken van de auto. Tegen bijbetaling kan een designer met je rond de tafel gaan zitten om dieper op het ontwerp in te gaan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer