Nieuws: MINI Coupé – AC Schnitzer ziet MINI Coupe wel zitten

Wie een MINI Coupe aanschaft, wil gezien worden. Dat is zo klaar als een klontje, helemaal met het af fabriek verkrijgbare John Cooper Works-pakket. Ook AC Schnitzer kan er wat van. Het magazijn van de tuner ligt voortaan vol met blitse accessoires voor de MINI Coupé.

De verfraaiingen voor het exterieur bestaan uit decoratieve stickersets in verschillende designs en een Technology & Design-sticker voor de achterzijde, dit ondersteunt door groot lichtmetaal. Er zijn twee types te leveren: de Mi1, een klassiek wiel van AC Schnitzer en te leveren in 17 inch, en de 18 inch Mi2 BiColor (op foto). In beide gevallen kan de tuner ook meteen voorzien in bijpassend schoeisel dat 225 mm op z'n breedst is.

Digitaal geheugensteuntje Volgens AC Schnitzer zorgt het ontwikkelde sportuitlaatsysteem voor auditief genot. Indien gewenst kan het eindsierstuk daarvan voorzien worden van een chroombehandeling. Voor het interieur van de MINI Coupé heeft de tuner dan weer aluminium in petto. De voetpedalen en de versnellingspook kunnen erin worden uitgevoerd. Verder bestaan de mogelijke versiersels uit een lederen handremgreep, velours vloermatten en een pookknop waarin digitaal de ingeschakelde versnelling wordt weergegeven.

Prestatieverhogend Op dit moment is het tuningprogramma van AC Schnitzer voor de MINI Coupé nog vrij beperkt. Maar vrees niet, allerhande schreeuwerige bumpers en spoilers gaan er zeker komen. Sterker nog, het is al in ontwikkeling, net als opvoerkits voor de Cooper S en SD. Wat al wel mogelijk is om de prestaties te verhogen is een instelbare schroefset die de Coupé verlaagd en stugger maken. De wegligging zal er door verbeteren en vertragen zal sneller gaan met de high-performance reminstallatie met remklauwen en vier zuigers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer