Nieuws: MINI – Nieuwe MINI gaat € 18.495,- kosten

Vlak na zijn officiële onthulling heeft MINI de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe mini. Hij krijgt een prijskaartje van € 18.495,- en zal vanaf maart leverbaar zijn. Bestellen kan nu al.

De instapprijs van € 18.495,- geldt voor de nog niet aangekondigde nieuwe Mini One. Diens specificaties moeten we je dan ook nog schuldig blijven totdat MINI ze prijsgeeft. Over de Mini Cooper hebben we al wel geschreven en die 136 pk sterke versie met nieuwe geblazen driecilinder onder de kap wisselt voor € 21.495,- van eigenaar. Algemene topper is voorlopig de Mini Cooper S, goed voor 192 pk uit een tweeliter viercilinder-turbobenzinemotor en een vanafprijs van € 30.295,-.

Diesels Ook bij de dieselmodellen is er een Cooper, de eveneens nog onbenoemde Cooper D. Z'n prijs is al wel bekend en die bedraagt € 23.995,-. De voordeligste diesel is de One D. Die beschikt ook over een gloednieuwe driecilinder, maar dan eentje met een slagvolume van 1.5 liter, goed voor een maximale kracht van 116 pk. Diens prijs start bij € 19.495,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer