Nieuws: Mitsubishi conceptcars – Mitsubishi neemt drie nieuwe studiemodellen mee naar Tokyor

Dat er drie nieuwe studiemodellen in de Mitsubishi-pijplijn zaten was al bekend door de teaser die de Japanners de wereld in slingerden. Nu maken ze het trio dan ook definitief wereldkundig.

De drie studiemodellen krijgen als roepnaam XR-PHEV, GC-PHEV en Concept AR mee. Ze symboliseren de designtaal die we de komende jaren van de Japanners mogen verwachten. Daarnaast introduceert Mitsubishi ook een nieuw veiligheidssysteem, genaamd e-Assist. Meer dan dat het een actieve veiligheidstechnologie betreft laat Mitsubishi vooralsnog niet los. Ook zullen zullen de drie conceptcars zijn uitgerust met een nieuw infotainmentsysteem, voorzien van ´Connected-car-technologie´.

Hybride's De grootste telg van de concept-familie is de GC-PHEV (Grand Cruiser), een forse plug-in-SUV met een 3.0 liter zescilinder in het vooronder. Hij werkt samen met een automatische achtversnellingsbak en geeft zijn krachten af op alle vier de wielen. De XR-PHEV (Cross Runner) is een compactere SUV, die door een kleine 1.1 liter MIVEC-turbomotor van aandrijving wordt voorzien. Het blok werkt daarbij samen met een compacte elektromotor. Het is diezelfde aandrijving die huist in de Concept AR, een compacte MPV-achtige. Hij heeft een cabine in de vorm van een cocon en biedt volgens Mitsubishi ´superieur comfort´.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer