Nieuws: Naim – Naim audiosystemen voor Bentley

De gerenommeerde audiospecialist Naim gaat audiosystemen leveren in Bentley-modellen. Met meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige Hifi apparatuur heeft Naim een geweldige naam opgebouwd.

Zowel de Continental range als de Arnage, Azure en Brooklands zullen af-fabriek leverbaar worden met een hoogwaardig Naim-audiosysteem. De Engelse hifi-producent Naim Audio heeft in de afgelopen 30 jaar een reputatie opgebouwd als het gaat om betrouwbaarheid, bouwkwaliteit en ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Tot voor kort waren de systemen van Naim enkel leverbaar voor in de woonkamer. Aangezien menigeen tegenwoordig ook in de auto eenzelfde geluidskwaliteit wenst als in de huiskamer worden de systemen van Naim ook leverbaar in de modellen van Bentley.

Specifieke eisen voor in de auto

Achttien maanden geleden starten Bentley en Naim met de ontwikkeling van het systeem dat specifiek voor Bentley werd ontworpen. Een audiosysteem in de auto verschilt nogal van een systeem in de huiskamer en de eisen en akoestiek liggen anders. Zo is het noodzakelijk dat de systemen kunnen blijven werken bij temperaturen van -40 tot 70 graden celsius. Verder is het van belang om zo compact mogelijke componenten te ontwikkelen die keurig kunnen worden weggewerkt. Maar van een dergelijke ontwikkeling schrikt Naim niet. Men begon dan ook al spoedig met een akoestisch onderzoek van de ruimte in elk Bentley-model.

11 tot 15 speakers

Elk Bentley model heeft de beschikking over 25mm tweeters, diverse 80 mm midrange luidsprekers en 32 mm voice coils voor het weergeven van frequenties tot 450Hz. Voor de lage frequenties wordt gebruik gemaakt 130mm bass midrange luidsprekers en tweevoudige 200mm subwoofers. De drive units en de relatief eenvoudige cross-over zijn speciaal ontworpen om zo goed mogelijk te integreren in de akoestische ruimte van de auto. De Continental range zal beschikken over 15 luidsprekers en de Arnage limousine, Azure convertible en Brooklands coupé zullen worden uitgerust met 11 luidsprekers. Het systeem zal alleen leverbaar worden op nieuwe modellen en kan niet achteraf worden ingebouwd.

Digitale Signaal Processor

De speakers worden aangestuurd door een door Naim ontworpen versterker en Digitale Signaal Processor (DSP) unit met een totaal vermogen van 1.100 watt verdeeld over maximaal 15 kanalen. De Digitale Signaal Processor geeft de berijder de mogelijkheid om te kiezen uit 8 verschillende instellingen om de luisteraar tegemoet te komen. De intelligente DSP regelt de geluidsinstellingen automatisch afhankelijk van de gereden snelheid. Tevens detecteert het systeem of de auto met een open of gesloten dak rijdt zodat hier ook de instellingen aan worden aangepast.

Complete range

Vanaf heden is het Naim audiosysteem leverbaar in de Continental-range, de Arnage, Azure en Brooklands.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer