Nieuws: Nieuwe kentekens – Eerste nieuwe kenteken een feit

We zagen het natuurlijk aankomen: het nieuwe kenteken is er. Vandaag werd een Kia Picanto voorzien van het kenteken 1-KBB-00 waarmee het startschot is gegeven voor de nieuwe combinatie.

Kia Motors Nederland schenkt de 5-deurs Kia Picanto aan Stichting Save the Children. Adjunct-directeur Robert-Jan Vermeulen nam de auto in ontvangst.

Niet lang Voorheen werden alle kentekens in de combinatie 2 cijfers - 3 letters - 1 cijfer geproduceerd. Vanaf vandaag zal dat dus 1 cijfer - 3 letters - 2 cijfers zijn, net zoals bij kentekens van bedrijfswagens al gedaan werd. De RDW denkt overigens dat deze serie niet heel lang mee zal gaan. Uitsluitend de K, S, T, X en Z zullen als beginletter fungeren, waardoor de RDW gokt op een tijdsbestek van 2 jaar, voordat de combinaties van deze reeks 'op' zijn. Alle overige letters zijn al gebruikt voor bijvoorbeeld exportkentekens en bromfietsen. Als deze serie op zijn eind loopt gaan we wellicht over op 2 letters - 3 cijfers - 1 letter. Als we tenminste het voorbeeld van de bedrijfswagens volgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer