Nieuws: Nieuwe Renault Espace – Eerste officiële foto's nieuwe Renault Espace

De Renault Espace verschijnt binnenkort vernieuwd in het straatbeeld en is ditmaal als full-size crossover vormgegeven door de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker.

De Franse familie-crossover, die nog altijd MPV-trekjes kent, komt in grote lijnen overeen met het vorig jaar geïntroduceerde studiemodel, genaamd Initiale Paris. Toen in september 2013 de Initiale Paris verscheen was het onmiddelijk duidelijk dat het hier om de nieuwe Renault Espace ging. Toch heeft het nog een jaar geduurd voordat de nieuwe generatie realiteit is geworden. Na drie keer een facelift-behandeling te hebben ondergaan is het onderhand ook wel tijd voor een geheel nieuw model.

Grootse verandering Waar de oude Espace een grote MPV was, is voor de nieuwe Espace een andere weg ingeslagen. Het nieuwe model is niet langer eenduidig een MPV, maar vertoont tevens veel crossover-trekjes. Echter, de karakteristieke kenmerken van het ruime, praktische interieur zijn niet veranderd. Nog altijd is de Espace erop gestoeld zoveel mogelijk plaats te bieden aan inzittenden en hun bagage. Binnenin zijn daartoe meerdere designelementen te vinden, zoals een ‘zwevende’ middenconsole. Helaas zijn er geen foto’s vrijgegeven van het interieur, dus moeten we Renault hierop maar geloven. Wat wel bekend is gemaakt is dat de nieuwe Espace beschikbaar zal zijn als vijf- en zevenzitter. Voor verdere informatie over de grote Fransoos moeten we wachten op de première op de komende Autosalon van Parijs.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer