Nieuws: Nissan DeltaWing – Nissan DeltaWing naar Le Mans

Op 16 en 17 juni zal een vreemde eend in de bijt zijn opwachting maken aan de start van de 24 Uren van Le Mans. Met de DeltaWing wil Nissan laten zien waar het technisch toe in staat is.

In de autosport is efficiëntie steeds meer het toverwoord aan het worden. Buiten mededinging in de prijzen gaat Nissan deelnemen aan de 24 Uren van Le Mans om te laten zien wat er op het gebied van zuinig racen mogelijk is. De DeltaWing is een experimentele auto die van de organisatie 'Garage 56' toegewezen heeft gekregen. Dit betekent dat de auto deel mag nemen aan de beroemde endurancerace maar buiten de LMP- en GT-klasses valt. Nissan wil dan ook vooral lof in plaats van zilverwaren gaan oogsten op 16 en 17 juni.

Vorm en functie De DeltaWing valt op door zijn ongebruikelijke ontwerp. De voorbanden, die speciaal door Michelin ontworpen zijn, staan dicht bij elkaar waardoor de voorzijde in een scherpe punt loopt. Meerdere aerodynamische foefjes zorgen voor een weerstandscoëfficiënt dat 50% lager ligt dan dat van de conventionele LMP-auto's. Onderhuids is de revolutie zo mogelijk nog groter, daar liggen slechts vier cilinders met een totale inhoud van 1.6 liter. Deze motor is voorzien van een turbo en speciaal aangepast voor de duurzaamheidsrace. Met een output van 300 pk wordt verwacht dat de DeltaWing qua tijden tussen de LMP1- en LMP2-auto's in zal zitten. Zowel de krachtbron als de bestuurder zijn ver naar achteren geplaatst waardoor de bestuurbaarheid van de auto optimaal moet zijn.

Doel Nissan wil met de DeltaWing terug naar de tijd dat de raceauto's een proefterrein boden voor technieken die later hun weg zouden vinden naar normale auto's. De 1.6 liter motor is een sterk aangepaste variant van de motor die reeds te koop is in de Juke.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer