Nieuws: Nissan Ellure Concept – Nissan onthult Ellure Concept

Nissan zegt met de Ellure de sedan opnieuw te hebben uitgevonden. Wij zeggen bouwen dat apparaat en de Murano Crossover de shredder in. Helaas blijft de Ellure bij een concept.

Met de Ellure Concept geeft Nissan aan nog altijd veel vertrouwen te hebben in het sedanconcept ondanks dat op de mondiaal automarkt de aandacht naar het nichemarkt verschuift. Door de sedan opnieuw uit te vinden en spannender neer te zetten verwacht Nissan de komende jaren een sterke speler te blijven in het segment der sedans. Als Nissan die nieuwe sedanmodellen in deze hoedanigheid bouwt geloven we dat meteen, maar tegelijkertijd geeft het merk dat de Ellure geen voorbode is van een toekomstig model, maar een visie op de lange termijn.

2054 Laatste wordt inderdaad wel duidelijk wanneer de gigantische portieren tegen over elkaar en onder een praktische hoek van 90 graden de best mogelijke toegang tot het futuristische interieur verschaffen. Wie ooit de blockbuster Minority Report op het witte doek heeft gezien weet wat ' ie kan verwachten. Het design vertoont niet alleen gelijkenissen met de auto's in deze film dat zich afspeelt in het jaar 2054, ook de bediening en de weergave van de verschillende functies zijn treffend. Wow!

'Ouderwetse' techniek Vreemd is dat de aandrijftechniek van de Ellure vergeleken met de aankleding en het design juist sterk verouderd lijkt, want hybride. We hadden een volledig elektrische aandrijving verwacht. Hier en nu is het nog best actueel. De aandrijving geschiedt door een 2.5 liter benzinemotor die ondersteuning krijgt van een 25 kW sterke elektromotor en gekoppeld is aan een Xtronic CVT-automaat. Lithium-ion accu's voeden de elektromotor. Specificaties geeft Nissan niet op, wel laat het weten dat de Ellure Concept het 'PureDrive' label, Nissan's etiket voor bovengemiddeld zuinige modellen, verdient.

Lange termijn visie De Nissan Ellure Concept ontworpen door Nissan's designstudio in Amerika maakt een hoop goed na de Murano CrossCabriolet getekend door Nissan Design Japan. Waarom de Ellure niet in productie nemen in plaats van de open Murano, Nissan?! Zo simpel ligt het helaas niet. Nissan acht de mensheid nog niet klaar voor de futuristische noviteiten van de Ellure. Dat we ze vroeg of laat in de toekomstige modellen aantreffen sluit Nissan zoals eerder gezegd niet uit. Dat volstaat ook, als ze een dergelijke sedan als de Ellure maar gaan bouwen!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer