Nieuws: Nissan GT-R – GT-R wordt volledig uitgeknepen

Het is kort, maar krachtig. De GT-R zoals we die nu kennen zal binnenkort met pensioen gaan, maar niet voordat ‘Godzilla’ nog eenmaal zijn tanden laat zien. Ter gelegenheid van zijn laatste buiging knijpt Nissan de GT-R tot op het bot uit. Het resultaat: het gaat richting de 600 pk!

Als er een fabrikant is die echt alles uit zijn sportauto heeft gehaald wat erin zit is het Nissan met hun GT-R wel. Medio 2007 kwam, zag en overwon de Nissan GT-R. Hij blies de gevestigde orde zonder pardon op alle vlakken omver en zette deze het schaamrood op de kaken. Niet enkel op grond van prijs/prestatie, maar - door hier zelf eigenlijk weinig ruchtbaarheid aan te geven - ook op gebied van marktbewerking. Iedereen, uit welke windstreek dan ook, had het over die ene super-Japanner die korte metten maakte met supercars die minstens twee keer zo duur waren als hij. De Nissan GT-R was enige tijd onder autoliefhebbers het gesprek van de dag. En terecht.

Licht ontstemd Inmiddels is de rumoer rondom de GT-R wel afgenomen, maar dat neemt niet weg dat hij nog altijd vlijmscherpe tanden heeft en stevig van zich af kan bijten, ook al heeft de concurrentie - met name Porsche - zich intussen heftig verzet tegen de Nissan. In oktober vorig jaar kondigde men aan dat er nog een dertigtal paardenkrachten uit de 3.8 liter V6-twinturbo zijn geperst waardoor het totale vermogen op 530 pk kwam te liggen. Dat 2012-model moet in sommige landen waaronder Nederland feitelijk nog gelanceerd worden en de kopers die in afwachting daarvan zijn zullen vermoedelijk dan ook licht ontstemd zijn dat nu wordt gesuggereerd dat de Nissan GT-R binnenkort nog sterker wordt.

Nog eens 30 pk erbij Nog eenmaal voordat er zich een erehaag rondom de Nissan GT-R verzamelt in de aanloop naar zijn pensioen worden de messen geslepen. Volgens 7tune.com speuren achter de schermen ingenieurs naar de laatst mogelijk paardenkrachten. Ze zouden er moeten er zijn, want de betreffende website geeft een hoogte van 560 pk op voor het afscheidsmodel. Naast de vermogenstoename wordt de GT-R SpecV pas echt tot op het bot uitgeknepen, want naar verluidt verliest deze nog eens 30 tot 40 kg aan mee te zeulen kilo's.

Uitstel Het testwerk van de aangescherpte Nissan GT-R zou eigenlijk al begonnen moeten zijn, maar door de ramp in Japan is dit minimaal uitgesteld tot de herfst. Wanneer we de laatste lichting van deze nu al legendarische GT-R kunnen verwachten is daardoor onduidelijk. Maar dat het een grandioos afscheid wordt lijkt zeker, al heeft Nissan zelf niets officieel hiervoor losgelaten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer