Nieuws: Nissan GT-R Nismo – Nissan GT-R Nismo overtreft alles

Nissan lijkt een gooi te gaan doen naar de snelst accelererende auto ter wereld. Met de Nismo-uitvoering van de Nissan GT-R kunnen de Japanners weleens een ware moordmachine gaan bouwen.

Vraag ons niet hoe ze het doen. Maar wat de momenteel snelste GT-R ter wereld, de 1.700 pk sterke Nissan GT-R Alpha 12 van AMS Performance, niet lukt, presteert de GT-R van Nismo naar verluidt wel: in een miezerige 2,0 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. Dat is nog eens een halve tel sneller dan dat Bugatti Veyron zijn temmer naar deze snelheid katapulteert. Au! Dat moet pijn doen aan lijf en ledematen, om nog maar te zwijgen over het zenuwstelsel. Wel gaaf.

Record Mocht Nismo het daadwerkelijk voor elkaar boksen de GT-R zo snel te krijgen, dan draagt het model de bijnaam "Godzilla" met het volste recht. Hij zou er zelfs mee in de recordboeken komen. Want tot dusver is er nog geen productieauto die de spurt van 0 naar 100 km/h sneller op de klok zet. Het schijnt dat de Ariel Atom V8 momenteel de snelste vierwieler te koop is het met een ooit gerealiseerde tijd van 2,4 seconden. Ongekend om daar nog vier tiende van een seconde onder te duiken. Hoe? Dat weet nog niemand. Er wordt gezegd dat de Nismo-variant significant sterker is dan de GT-R van modeljaar 2013. Ook weegt hij minder. Verdere informatie ontbreekt helaas. Wanneer hij komt is ook nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer