Nieuws: Nissan GT-R – Nissan GT-R bad mobile in Fast & Furious 6

De Fast & Furious-reeks mag zich dan misschien niet scharen tussen legendarische autofilms als Bullit en Smokey And The Bandit, ze zijn verplichte kost voor iedereen met benzine in het bloed.

Ook het zesde deel belooft weer een ware bolideorgie te worden, met in de hoofdrol deze 685 pk sterke Nissan GT-R. De Nissan GT-R schitterde al meerdere malen in de Fast & Furious-films en gaat dat opnieuw doen in The Fast And The Furious, het zesde deel dat vanaf 23 mei in de Nederlandse bioscopen draait. Overall getuned door het Amerikaanse SP Engineering produceert deze ´bad mobile´ meer dan 685 pk. Een potente turbo van specialist Switzer is mede verantwoordelijk voor het enorme vermogen.

Verbouwd Voor de motortuning werd er beroep gedaan op één bedrijf, de verbouwing van het ex- en interieur hebben meerdere tuners op zich genomen. Zo is de bodykit afkomstig van BenSopra, de vele aerodynamische carrosseriedelen van koolstofvezelspecialisten Seibon en AMS Performance en de remmerij van Endless. De 19 inch wielen werden dan weer geleverd door Volks. SP Engineering deed de finalecontrole en stond ook garant voor de eindafstemming waaronder het inregelen van de ECU om de GT-R te kunnen laten rijden op benzine met een octaangehalte van 100. Ook stemden zij de naverbrander (lees: uitlaat) van HKS optimaal af.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer