Nieuws: Nissan Juke Nismo RS – Nog pittiger: Nissan Juke Nismo RS

De Nissan Juke Nismo is al een crossover met een heerlijk pittig sausje maar volgens Nissan mag het allemaal nog scherper. Dit is de Juke Nismo RS die op de LA Autoshow werd gepresenteerd.

De excentrieke Juke als gewaagde Nismo-variant kon ons al bekoren en Nissan heeft op deze RS nog eens aan extra dosis atletisch vermogen toegevoegd. Behalve de lichtgewicht 18 inch velgen zijn er geen uiterlijke hervormingen te ontdekken vergeleken met de reguliere Nismo, maar van binnen zijn wel de nodige modificaties gedaan. Zo krijgt de koper heuse Recaro-stoelen met Nismo-logo en is het dashboard met rode stiksels afgewerkt. Speciale carbon-look panelen en een alcantara stuurwiel accentueren de sportieve ambities van de Nismo RS.

15 pk Naast het interieur is ook onder de kap het nodige gemodificeerd. Zo weet Nissan 15 pk extra uit de 1.6-turbo te trekken zodat het totaalvermogen op 215 pk uitkomt. En nu maar hopen dat dat net zo klinkt als bij het prototype (toen nog RC geheten) waarin we begin dit jaar een paar ronden mochten sturen. Hoe dan ook, de vermogenswinst hebben de Japanners klaargespeeld door aanpassingen te doen aan de ECU en door het monteren van een uitlaat met grotere diameter. Ook werden er sterkere drijfstangen geïnstalleerd. De klant heeft overigens de keuze uit een Xtronic CVT-automaat of een handgeschakelde zesbak. Kies je voor de laatstgenoemde dan ontvangt de Jappanner een gelimiteerd slip-sperdifferentieel.

Kleine 40 mille De Nissan Juke Nismo RS verschijnt volgend jaar en is waarschijnlijk ook aan Nederland bevoorrecht. Zijn prijs zal ongetwijfeld een paar mille hoger liggen dan de € 34.160,- die voor de normale Juke Nismo gevraagd wordt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer