Nieuws: Nissan Pulsar 1.6 DIG-T – Nissan Pulsar 1.6 DIG-T maakt wachten op Nismo dragelijker

Pas als Nissan de hete Nismo-versie lanceert, is de Pulsar niet verkrijgbaar als hot hatchback. Al maakt de nu aangekondigde 1.6 DIG-T het wachten daarop een stuk makkelijker.

Ook zo enthousiast over de Nissan Pulsar Nismo? Helaas bevindt 'ie zich nog in de ontwikkelingsfase, dus voorlopig moeten we het doen met de 115 pk sterke 1.2 liter turbobenzine. Althans, dat dachten we. Maar wat blijkt, er is een tweede benzinemotor geïntroduceerd, de 1.6 DIG-T. En die is met 190 pk een stuk krachtig. Het koppel neemt ook toe, en wel van 190 naar 240 Nm. De nieuwe één-punt-zes is tevens een geblazen benzineblok en schakelen gaat via een handbak met zes versnellingen. Het verbruik van 6,0 l/100 km gaat samen met een CO2-uitstoot van 138 g/km. Specificaties moeten we helaas bewaren voor een later moment aangezien deze momenteel nog niet vrijgegeven zijn.

Herkenbaar Dat het hier om een sportieve versie gaat is ook te zien aan de styling. Het model onderscheidt zich door nieuwe lichtmetalen velgen in 17 of 18 inch, sportiever vormgegeven koplampen met een zwarte behuizing en een verchroomde uitlaattip aan de achterzijde. Helaas moeten we alsnog in mineur afsluiten voor wie niet kan wachten: de Pulsar 1.6 DIG-T is pas leverbaar vanaf het voorjaar van 2015.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer