Nieuws: Nissan Qashqai Coupé – Nissan Qashqai Coupé in overweging

We kunnen Nissan inmiddels gerust een ware crossover-fabrikant noemen. Het merk heeft met succes talloze crossovers gelanceerd waarvan de Qashqai uiteraard het grootste succesnummer is. En dat smaakt naar meer.

Met het succes van de Range Rover Evoque Coupé in het achterhoofd is ook Nissan aan het denken geslagen. En niet geheel onterecht. We zien steeds meer coupé-achtige modellen doordringen. Neem de opkomst van de vierdeurs coupés als de Mercedes CLA/CLS, de Audi A5/A7 Sportback alsook de BMW 4- en 6-serie Gran Coupé. Op SUV/crossoverterrein staat dit nog in de kinderschoenen, maar met de aankondiging dat Mercedes werkt aan een MLC, Audi de Crosslane Concept wel heel realistisch heeft laten ogen en we bijvoorbeeld ook een MINI Paceman hebben lijkt dit een nieuwe trend.

Beweging in de kraamkamers Nissan wil uiteraard graag onder die trendsetters behoren. Marco Fioravanti, de grote baas binnen Nissan’s productplanning en –strategie heeft dan ook al aangekondigd dat Nissan de trend nauwlettend in de gaten houdt en een coupé-achtige Qashqai momenteel wordt overwogen. Een Nismo-versie daarvan lijkt ons een logische tweede stap. Nog niets is momenteel concreet, maar als dergelijke uitspraken gedaan worden dan is er in de kraamkamers dikwijls wat in beweging.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer