Nieuws: Nissan Qashqai – Krachtige, tweede benzinemotor voor Nissan Qashqai

Nissan breidt het motorenaanbod van de Qashqai uit met een nieuwe benzinemotor. Dat is goed nieuws voor de liefhebber, want tot dusver prijkte er op het palet slechts één motor van dit type.

Met de introductie van de nieuwe benzinemotor voor de Nissan Qashqai is er zelfs nog plaats voor een derde. De nu aangekondigde 1.6 T-DIG is immers een pittige 48 pk sterker dan de al verkrijgbare 1.2 DIG-T. 163 pk levert het blok, terwijl het koppel maximaal 240 Nm bedraagt. Door dit adequate vermogen is het mogelijk om 1.500 kilogram gewicht voort te trekken met de Qashqai.

Verbruik Ondanks het behoorlijke vermogen springt de 1.6 DIG-T spaarzaam met benzine om. Nissan geeft namelijk een gemiddeld brandstofverbruik op van 5,6 l/100 km, bij een CO2-uitstoot van slechts 134 g/km. Al deze cijfers moeten feitelijk nog gehomologeerd worden, wat later gebeurt, maar Nissan verwacht daarin geen significante veranderingen.

Uitrusting De uitrusting kan Nissan al met zekerheid mededelen. Elke Qashqai 1.6 DIG-T start in het uitrustingniveau Acenta. De luxe en het comfort bestaat bij dit model zoal bestaat uit ESP, zes airbags, airconditioning, cruise control, een audiosysteem met CD-speler, AUX- en USB-aansluiting en Bluetooth-connectiviteit. Ook LED-dagrijverlichting, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Hill Start Assist zijn standaard. Bestellen kan vanaf november, waarna de levering in januari op gang komt. Prijzen moeten echter nog bekend gemaakt worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer