Nieuws: Nissan Qazana – Hint naar een kleine crossover

Nissan onthult de Qazana, een kleine crossover die nog onder de Qashqai gepositioneerd kan worden. Het design van de conceptcar is geinspireerd op buggy´s en motoren.

Nissan laat weten dat de Qazana niet direct een voorbode is van een nieuw model, maar plannen voor een kleine crossover zijn er wel degelijk. Met een lengte van 4.06 meter, 1.57 meter hoogte en 1.78 meter breedte is de Qazana ideaal voor in de stad. Nissan heeft de crossover dan ook ontwikkeld om de ruigste steden mee door te trekken. ‘Het oogpunt voor het ontwerp is plezier geweest’, aldus Matt Weaver, een van de ontwerpers van dit project. ‘Het is een erg optimistische auto, wat geen slechte zaak is in deze moeilijke tijden’, vervolgt hij. Het exterieur van de Qazana is inderdaad vrolijk vormgegeven. De brede glimlach aan de voorzijde van de auto geeft de wagen een aantrekkelijk gezicht. Aan de achterzijde vallen de boemerang-vormige achterlichten op die we ook op de Nissan 370Z zien.

Touchscreen In het interieur wordt de speelse vormgeving doorgetrokken. De donkerrode kleur zorgt in afwisseling met witte accenten voor een frisse blik. Het grote display zorgt ervoor dat de bestuurder snel alle informatie van het vierwielaandrijvingsysteem en het navigatiesysteem kan zien. Daarnaast is via een inventieve touchscreen bediening de airconditioning en het audiosysteem te regelen.

Broertje van Qashqai op komst De Qazana is officieel een conceptcar, maar de makers geven al wel aan dat Nissan een soortgelijke crossover op de markt wil brengen. Dit kleine broertje van de Qashqai zou gebouwd gaan worden in Nissan’s fabriek in Sunderland, UK. Zo heftig als de Qazana vormgegeven is zal het productiemodel echter niet worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer