Nieuws: Nissan Resonance concept – Nissan maakt statement met Resonance concept

Met deze conceptcar wil Nissan absoluut geen traditionele SUV-koper aanspreken. De Nissan Resonance is volgens de Japanners gericht op wie met zijn kleding en designproducten een statement wil maken. En dat vanzelfsprekend ook met zijn auto wil doen.

We hebben de populariteit van Nissan de afgelopen jaren behoorlijk in zien zakken. Producten als de Almera en Primera verstoften al voordat ze in de showrooms werden gereden en de Pathfinder en Patrol waren zeker in ons land uitzonderingssituaties. Maar Nissan sloeg een andere weg in. Met de Qashqai lieten de Japanners zien hun roots niet te verloochenen, maar toch een nieuwe doelgroep aan te spreken. En dat deed men met de Juke nog veel sterker. Maar Nissan is nog niet klaar. Men wil nog veel meer succes in het crossover-segment en broedt met diverse studiemodellen op nieuwe productiemodellen.

De volgende Na de Hi-Cross, TeRRa en Extrem is het nu de Resonance die de show mag stelen. In Detroit nog wel, het land van de klassieke SUV. En dat is nu juist het segment waarop Nissan zich met deze conceptcar niet richt. Men wil een vlotte doelgroep aanspreken en verjongen. De dynamische lijnen stralen volgens zijn scheppers energie uit en doen beweging vermoeden, zelfs als de auto stilstaat. Opvallend zijn de grille in kenmerkende V-vorm en de koplampen in de vorm van een boemerang. Het dak is optisch zwevend gemaakt en voorzien van een enorm glaspaneel voor een licht en ruimtelijk interieur.

Ambachtelijke materialen Wie de in Flare Orange gespoten Resonance binnenstapt wordt gevangen door een minimalistisch, maar toch overwegend uit ronde vormen opgebouwd interieur. Het gedetailleerde stiksel geeft het lichte leder een extra chique uitstraling en contrasteert mooi met het natuurlijke houtpatroon. Ambachtelijke materialen die in combinatie met de hypermoderne middenconsole een gevoel van kwaliteit uitstralen.

Hybride Net als bij diverse eerdere conceptcars laat Nissan weinig los over de aandrijflijn. Het enige dat we weten is dat het een hybride-aandrijflijn is waarbij een benzine- en elektromotor gezamenlijk het werk doen. Over het vermogen of verbruik spreekt de fabrikant niet en daarmee maakt men duidelijk dat deze Resonance vooral om zijn design op de stand in Detroit is onthuld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer