Nieuws: Nissan Townpod – Townpod: toekomstvisie Nissan

Steeds meer mensen willen een auto die geschikt is voor meerdere toepassingen. Nissan speelt hierop in met de Townpod, een opvallende studie waarmee de grenzen tussen zakelijk en privégebruik van een auto vervagen.

"In de wereld van de kleding is die trend al zichtbaar. Een wit T-shirt onder een strak pak is allang geaccepteerd in zakelijke kringen. De Nissan Townpod doet min of meer hetzelfde." Met deze gedachte legt Nissan haar nieuwste studiemodel uit. De Townpod moet niet alleen zakelijk een ideaal vervoersmiddel zijn, ook na werktijd moet het zijn praktisch nut bewijzen. Dit principe zien we vooral terugkomen in de achterbank die in zijn geheel tegen de voorstoelen is te schuiven. Daardoor is het gehele vlakke vloeroppervlak beschikbaar, waardoor ook een hoge laadruimte ontstaat. Opvallend is dat er voorin is gekozen voor bekleding met een zachte suède-achtige stof, terwijl achterin kunststof is toegepast dat tegen een stootje kan.

Bijzondere portieren Qua vormgeving loopt de Townpod in lijn met het nieuwe familiegezicht van Nissan. De hoog geplaatste koplampen kennen we bijvoorbeeld van de Juke en de dichte grille zijn we al tegengekomen op de Leaf. Van deze laatstgenoemde leent de Townpod overigens zijn elektrische aandrijving zodat het studiemodel ook een milieuvriendelijk tintje bevat. Kijken we verder naar de vormgeving van de Townpod dan valt de asymmetrische achterzijde al gauw op. De indeling van de verlichting, de excentrisch geplaatste kentekenplaathouder en de verzonken deurgreep geven de wagen een frisse en eigenwijze look mee. Een ander kenmerkend designaspect van de Nissan zijn de portieren. Zowel de 'zelfmoord'-achterportieren als de beide achterdeuren zijn bijzonder vormgegeven en technisch vernuft.

Minimalitisch Het binnenste van de Townpod is even minimalistisch vormgegeven als het exterieur. Met een minimaal aantal knoppen, beeldschermen en instrumenten ziet het geheel er rustig uit zonder dat het kaal oogt. Tal van functies van onder meer de climate control en het infotainmentsysteem worden bediend via twee centraal gemonteerde touchscreens. Het bovenste beeldscherm geeft onder meer de snelheid, de laadtoestand van de accu en de resterende actieradius weer. Tevens toont het de aanwijzingen van het navigatiesysteem. Verder is er een Bluetooth-functie voor draadloze verbinding met een mobiele telefoon.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer