Nieuws: Opel Ampera – Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012

De Opel Ampera is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2012. Hij heeft de prijs grotendeels te danken aan zijn innovatieve aandrijflijn en kreeg in totaal 330 punten van de 58-kopige jury.

We hadden het al enigszins aan zien komen. Na de milieubewuste winnaar van 2011 zijn het nu de Opel Ampera en de Chevrolet Volt die zich een jaar lang auto van het jaar mag noemen. Net als de Nissan Leaf worden de in samenwerking ontwikkelde kersverse titelhouders elektisch aangedreven, maar beschikken ze daarnaast nog over een range-extender in de vorm van een compacte verbrandingsmotor. Opvallend aan de puntenverdeling van het jurypanel is dat de Volkswagen Up! en de Ford Focus vaak hoger scoorden dan de Ampera/Volt, maar deze laatsten eindelijk alsnog met de kroon naar huis ging vanwege een aantal individuele uitschieters.

Overige genomineerden Naast de Volkswagen up! (281 punten) en Ford Focus (256 punten), behoorden ook de Land Rover Range Rover Evoque (186 punten), Fiat Panda (156 punten), Citroën DS5 (144 punten) en de Toyota Yaris (122 punten) tot de genomineerden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer