Nieuws: Opel FlexFix – Opel vernieuwt de FlexFix-drager

Het unieke FlexFix-systeem om handig je fietsen te vervoeren heeft een update gekregen. Er kunnen nu niet alleen meer maar ook zwaardere fietsen worden meegenomen.

Enkele jaren geleden introduceerde Opel het FlexFix-fietsendragersysteem zodat voortaan het meenemen van de fiets een fluitje van een cent werd. Wanneer ongebruikt zit de drager weggestopt achter de kentekenplaat en kan simpel worden uitgeschoven als er tweewielers vervoerd moeten worden. Het systeem kreeg veel lof maar tot op heden heeft geen enkele fabrikant het voorbeeld gevolgd.

Tweede generatie Opel blijft echter in hun product geloven en heeft een tweede generatie FlexFix ontwikkeld. Deze nieuwe drager is geschikt voor twee fietsen van maximaal 30 kilo (voorheen 20 kilo). Dit betekent dat ook elektrische fietsen, die vaak wat zwaarder zijn, kunnen worden meegenomen. Met het hele gezin op pad? Dan is er een adapter die op het systeem geklikt kan worden waardoor nog eens twee fietsen extra achterop gebonden kunnen worden. Bang voor diefstal hoef je niet te zijn, de fietsen kunnen nu op hun plek worden vergrendeld. Zelfs met vier fietsen kan het systeem simpel gekanteld worden om zodoende alsnog makkelijk bij de bagage te komen. Het verbeterde FlexFix is per direct leverbaar op de Astra Sport Tourer en de Zafira Tourer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer